No more Fucks to give – Mia Skäringer

 

För några veckor sen var jag och Dennis på Mia Skäringers show i Jönköping.

Vilken fantastisk människa hon är!

Hur kan man lyckas att få ett så allvarligt ämne både humoristiskt och djupt på en och samma gång, är jag så sjukt impad över Mia.

I hennes show- No More Fucks To Give lyfter hon frågor som exempelvis hur olika  kvinnor och män behandlas för sina handlingar som exempelvis i denna handling.

En manlig känd skådespelar  är ute på krogen och super både skallen i bitar och kanske dra några linor eller testa något annat ur den stora gottepåsen. Hans kvinna är självklart hemma med barnen. När mannen väl behagar att komma hem, har säkert hans fru sett till att han både kommer få sova gott och kanske till och med förberett ett glas med resorb för att han inte ska bli allt för dålig dagen därpå. Skulle det mot all förmågan bli en löpsedel om detta dagen efter och sprida sig som en löpeld på sociala medier och de verses olika tidningsbolag.

Skulle detta då skada hans karriär?

Nej då,  han hade bara kunnat rycka på axlarna med ett:

– Ässsssch, ni vet hur det är ibland. Man behöver kunna lätta på trycket.

Sen hade det inte varit mer med detta. Jobben skulle bokas på som vanligt. Män är ju ändå alltid män.

Men hur skulle det var om en kvinna skulle göra exakt likadant. Tror ni hennes man hade varit lika stöttande till att ta hand om barnen. Fixa med allt roddandet när hon kom hem och sen vara lika glad och tacksam dagen efter.

Nääääe, skulle inte tror det. Sen om det skulle bli stora rubriker om Kvinnan i media, så skulle hon kunna vinka sitt jobb ajöss på en gång.

“Hon är ju alldeles för labil, super skallen i bitar och testar diverse narkotika. Ingen man kan lita på.”

HUR kan vi år 2019 fortfarnde dalta med mannen och sätta han på en pedestal medan en kvinna inte får vara någon annan än den duktig liten tjej för att kunna ta sig någonstans i samhället. Blir såååå frustrerad över detta!!

(Sen att supa skallen i bitar och testa olika narkotika är ju självfallet ingenting jag står bakom, vill bara poängtera detta.)

Sen var det självklart massa andra exempel hon tog upp också, men man behöver vara där och verkligen se den. Nu gjorde hon sin sista show här för någon vecka sen. Men jag hoppas verkligen på en ny uppsättning från Mia snart igen. För jag kommer definitivt se hennes kommande shower framöver.

Dennis ger den också gott betyg så har du en riktigt bra man som står upp för oss kvinnor så håll ögonen öppna för om den kommer på video eller om hon sätter upp en ny show.

 

 

 

 

Efteråt tog vi oss bara till hotellet. Såg det sista säsongsavsnittet av älska mig sen stendäckade vi och sov hela 7 h utan att bli väckt en enda gång. Det är lyx lyx lyx det för småbarnsföräldrar som oss.

Hotellfrukosten var magiskt, fast jag tror att dom hade kunnat egentligen serverat vad som helst. Att bara få ta sin smörgås och Kaffe i lugn och ro. Är sååå LYXIGT!  Jag tror vi satt nästa 45 min och bara njöt. Jag älskar verkligen att bara få var med Dennis.  Där vi bara får vara oss själva en stund.

Vi avslutade dagen innan vi åkte hem med lite shopping på stan, lååååååååååååång lunch. En snabbis in till Ikea för att fylla på ljusförrådet samt lite nya huvudkuddar behövdes inhandlas och bytas ut här hemma.

Hur ofta köper ni nya Kuddar och Täcke?

Kuddar köper jag nog nya vartannat år iallafall täcke kanske var 5 år. Men investerade faktiskt nu i kuddskydd , så man kan hålla kudden fräschare längre.

Vi hade helt enkelt en urmysig och lyxig övernattning i Jönköping. <3

Men det bästa med sådana här tripper är ju att komma hem. Till sina små urgulliga kiddos, och bara puss och kramas.

Det är verkligen så viktigt att få ladda sina batterier och bara få vara VI en stund. För Kärleken till varandra är aldrig något man kan ta föregivit. Utan någonting man måste vårda och arbeta för att den ska hållas vid liv. <3

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *