Från Huvudet till hjärtat -Michael Hokkinen

Denna morgonen som Sabina hämtade mig. Hade jag ingen aning om vad som väntade. Jag var nervös, fast visste inte riktigt på vad.

Vi var  totalt 7 st med Michel. Både kvinnor och män, alla med helt olika bakgrund. Jag tror ingen hade någon aning om vad som skulle hända.

Om ni tror att ni kommer få hela upplägget om vad som händer när man träffar Micheal. Kommer ni bli besvikna, för man måste var där för att uppleva det. Jag kommer att ge er en länk nedan hur ni kontaktar honom.  Men jag kommer att berätta min känsla och vad det har gjort för mig så gott jag kan.

Vi började kursen med att sitta på varsin stol Michael berättade lite om sig själv och hans spännande resa till där han är idag . Hans resor han har gjort världen över för att få den kunskapen som han har . Vi fick var sitt block i knät och en penna där vi skulle föra anteckningar under dagen.  Dessa anteckningar har varit jätteviktiga för mig efteråt för att blicka bakåt och förstå varför jag beter mig som jag gör.

När vi ställe oss upp första gången Michael drog upp musiken och vi hoppade och dansade, tänkte jag han är galen vad håller vi på med. Men när man ser inverkan på, vad en sådan liten sak kan göra för att få tillbaka fokuset och vakna till liv igen. Göra jag det nu i princip varje dag  här hemma.

Vi gjorde olika övningar som fick dig att släppa allt som håller en kvar i ditt huvud. Där dina rädslor finns och hindrar dig till att lyssna på vad du egentligen vill. Vad ditt hjärta egentligen vill säga dig.

Jag hittade saker som var så djupt ingrävda i mig att jag hade glömt/tryckt undan att jag blev rädd. Saker som fick mig att slå undan mina ben och bryta ihop. Saker som jag fick kämpa mig igenom för att få fram. Det mitt hjärta ville att jag skulle lyfta. Var enda en av oss sprängde väggen som höll upp en fasad som egentligen inte ska existera. Detta var så häftigt! Att även få se dom andras resa som dom gjorde denna dagen fick mig att inse att detta är på riktigt.

En deltagare gjorde ett avstamp i mitt hjärta och tänker på henne ofta. Det var en tjej som gjorde en sådan resa och jag är så stolt över henne. Hon var så instängd när vi började hon kunde knappt presentera sig. Men efter alla övningar och tragglade med Michael. Släpptes hon fri, precis som den vackraste fjäril. Hon var instängd i sin puppa och genom så hårt arbete kläcktes puppan och hon var fri! Hennes hud fick färg från grå och bleck till gyllene och rosen kinder. Hon log igen och man kunde känna hennes lycka i hela rummet. Hon  är den största krigare jag någonsin möte. Jag är så jäkla stolt över henne. WOW!

Sabina, som tog med mig den dagen. Är mig nu ännu närmare och är en av dem personerna som jag vet att jag kan lita på till 110% för jag har sett henne rakt igenom och hon är en av det tuffaste och coolaste människorna jag känner.  Hon är en POWERWOMEN! Sabina jag är så tacksam för att du intalade mig att följa med dig på denna kurs.

Vad gjorde då denna kurs för mig?

Det är svårt att sätta ord på men jag ska göra mitt bästa. Den har gjort så jag kan förstå varför jag gör som jag gör i vissa situationer utan att jag själv förstått mig på varför. Jag kunde efter denna kurs uppskatta den lilla och vara tacksam för det jag faktiskt har. Den fick mig att inse att jag har alla byggstenar till vad jag vill göra med MITT liv och ingen annans behöver lägga sig i. Den fick mig att vara stark och se på denna sjukskrivning,  som att den hade en mening. En mening med att jag behövde landa och lyfta blicken över vatten ytan och se långt bortom horisonten.  Att kunna bryta ihop är inte en svaghet. Det är en enorm styrka. Det handlar bara om vad man gör med den efteråt. Stannar upp och tycker synd om dig eller sträcker på dig och blickar framåt?

Jag har valt det sist nämnda. Och jag håller mitt huvud så högt jag bara kan och jag jobbar hårt med mina brister men väljer att jobba MED mina bister och inte emot dem.

Okej, Nu undrar i säkert vad fasen man gör på denna kurs. Men ….. I  do not gone kiss and tell! You have to be there.

Om du är det modigaste du någonsin kan var och vågar och vill möta ditt riktiga jag. Kontakta Michael så kommer han leda dig  hela vägen.

Från Huvud till hjärta med Michael Hokkinen

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *