Stopp stopp Svea….

Gahaaaa.. Tackar gudarna att det endast är två dagar kvar som Dennis jobbar. Sen går han också på efterlängtad semester. För det är fasen inte lätta att rodda två rastlösa barn helt själv. Nu när regnet har öst ner i princip  2 dagar, är jag så tacksam för lite sol igen denna onsdag.

Efter en sen frukost, som blivit en standard i denna familj just nu. Så gjorde vi oss i ordning för att ge oss ut på äventyr. Jag hade fått en notis på Facebook att Skövde kulturfabriken hade något sagoland med sjöjungfrur, troll och vampyrer mm. på sin utställning så tänkte att – yes det ska vi göra denna dag.

Barnen var taggade och jag lika så. Ilse har precis fattat hur man använder sig av sin balanscykel så är så himla kul att ha henne med när hon far fram och försöker hänga med sin storasyster. Det blev många stopp på vägen då man självklart måste räkna sniglar längst vägen. Men när vi väl kom fram parkerade vi cyklarna och barnen hoppade upp och ner av förväntan.

När vi kom in var det helt folk tomt och vi hittade det inte ens utställningen först. Men när vi frågar efter vägen, hittade vi dit vi skulle.

Och oj vilken FLOPP!! Det var kanske 10 stora plakat med lite text om de olika väsen som finns och någon liten papperslapp då man skulle gissa väsens på. För stillsamma barn som kan stå still kanske detta är en perfekt utflykt men för mina barn som har myror i brallan var detta en STOR flopp.  Jag läste nog på två skyltar sen gav vi upp.  Men som tur var hittade vi ett lite pysselrum som tjejerna fick måla och pyssla. så dom var ändå nöjda efter besöket.

Vid 16.00 idag fick Svea följa med mig till Olga och göra sina naglar.

På ett sätt är det något jag har längtat efter och sett framför mig att detta är en sak som jag vill göra med min döttrar när dom är tillräckligt stor och tänk nu är jag här.

Stopp Stopp Svea växer alldeles för fort. Jag kan inte fatta att hon redan är 6 år och ska börja skolan i höst.  Jag minns såväl när min kusin Kristine berättade att hennes  ena dotter skulle börja skolan. Då tyckte jag att det lät helt vansinnigt att hon skulle börja skolan. Men nu är jag där själv med Sveson.

Men kolla vad söt hon är. Hon satt som ett ljus hos Olga och självklart kunde hon inte välja en färg utan skulle ha alla hennes favoriter.

Tack igen bästa Olga för att du ställde upp och skämde bort både mig och Svesson.

Vill ni också få fina naglar. kan ni bara kontakta Olga här via Instagram 🙂

Näst kommande dagar är fullspäckade imorgon ska vi till en forntidsbyn med barnen min mamma och Dennis mamma följer också med. På fredag ska vi åka på loppis jakt och även besöka slöjd- detaljer i skara för att köpa material till min sänggavel jag ska göra. .

Lördag ser det ut som jag ska möta upp några vänner i Hjo för en utgång och på Söndag är det Dennis tur att partaja.

Nu ska jag lägga ifrån mig  datorn njuta av ett glas vin på altan innan solen försvinner.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *