Semester ljuva semester och en knutta tur ;)

Alltså semestern kanske inte började på topp. Men nu har den vänt!

Dennis har fått vara ledig med oss i några dagar nu och till och med har Solen tittat fram igen. Vi har släppt dom flesta måsten och våra mornar börjar oftast såhär.

Svea och Ilse sover länge på morgonen och vaknar oftast runt halv 9-9. Jag går oftast upp då, tar mig en kopp kaffe och myser med barnen i soffan. Dennis ligger och drar sig till 10.00 och då äts det frukost. Är inte detta semester så säg!

I Fredags var vi ute på äventyr ihop med våra grannar där vi plockade ihop vårat pick och pack och åkte till Töreboda. Vi hade lastat in alla våra cyklar i en släpkärra, så jäkla smidigt. Vi lossade den när vi väl var framme i Töreboda och ställde den på parkeringen bredvid bilen.

7 cyklar och en cykelkärra.

Vi skulle alltså cykla längst Göta kanal. Vi hade aldrig gjort detta innan. Men familjen som vi var med hade gjort detta innan. Dock inte med barn som cyklade. Svea och Ebba var taggade till tårna och for iväg längst kanalen. De små knoddarna fick åka i cykelvagnen bakom Angelicas elcykel.

 

Det var så otroligt vackert längst kanalen och vi stannade och kikade på när några båtar slussades på olika platser. Då passade det även bra att ta en vätskepause och fika. Vi skulle cykla till Norrqvarn som låg en mil bort. Vilket kanske ses som lite långt för våra tanning 6-åringar men var nemas problemas. Det var väldigt platt längst hela vägen.

Väl framme i Norrqvarn åt vi en picknick lunch och sen slirade barnen om till badkläder och lekte i  minikanalen som dom byggt upp på plats. Senare tog vi också en glass för att få lite energi för att cykla hela den långa vägen tillbaka igen.

Kan verkligen rekommendera detta stället. Man kan faktisk till och med hyra stugor där som är uppbyggda som svampar och stubbar. Så googla Norrqvarn så hittar ni säkert dit. Är inte alls stort. Finns också en restaurang längst kanalen minns inte vad den heter. Men vi åt där förra året. Såå himla god mat.

Tur sen hem bjöd på dessa magiska bilder.

Det sötaste på vägen hem var När Ilse skulle sjunga för Benson då han var lite trött. Så satt hon och sjöng små visor så Benson skulle somna. De slutade med att hon själv somna och Benson satt och höll upp hennes huvud som åkte fram när hon somnade. Såå sött!!

Det var lite mer motigt för Svea Billing då det blev en hel del stopp och trötta ben men tillslut kom vi tillbaka till Töreboda. Så dom klarade det 2 mil fram och tillbaka. DET är inte dåligt för dessa två fantastiska 6 åringar.

I bilen hem från Töreboda var det 2 stycken som var väldigt trötta och tog en powernap. Men sen när vi väl var hemma igen var det fullfart framåt. Vi grillade hamburgare och njöt av ett glas vin. När kvällen kom skulle Ebba få sova över hos Svea och efter några dispyter över hur dom skulle sova somnade de tillslut.

När dom väl hade somnat kastade jag mig i sängen och stensomnade jag med.

 

Hmm vad har mer hänt på dessa dagar.

Jo, just det måste bara skriva om denna fina historia.

Dennis och Svea var och kastade skräp igår upp på Billingehov. När dem kom hem en stund senare ringde det i min telefon. Jag tänkte först inte svar eftersom jag inte kände igen numret men såg ändå att det var någon från Skövde så gick på magkänslan och svarade. Då var det en man i andra änden som hade hitta min plånbok vid Billingehov återvinningsstation och letat upp mig på Eniro. Dennis måste alltså på något märkligt sätt lyckats få med min plånbok när han kastat skräp och så hade han då hittat den. Jag tror tyvärr att det är många som skiter i sådant här om dom hittar en plånbok och låter den ligga. Men han tog sig tiden. Vilket jag tycker är så fint. Att det finns godhjärtade människor på riktigt! Jag åkte direkt och möte upp honom och ville bara kasta mig om halsen på honom och ge honom en bamsekram. Men det får man ju inte göra nu i dessa corona tider. Men jag tänker att jag ska skicka kanske ett blombud eller något som tack för att han tog sig tiden att faktisk leta upp mig.  Vilken superhjälte…

Sååå snälla hittar ni en plånbok ta upp den kika om det finns ett körkort eller liknade och faktiskt hitta personen. Annars lämna in den hos polisen. Jag lovar ni kommer göra någon riktigt glad och spara ifrån massa med strul.

Nu ska jag återgå till städningen här hemma. Vi håller på och förbereda inför att göra i ordning i vårat sovrum och jag har fått med Dennis på alla mina idéer. Så är såååååå sjukt taggad för detta. Ni kommer få för och efterbilder I promise. <3

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *