En Weekend i Göteborg.

Som jag skrev i tidigare inlägg skulle jag prioritera mer tid tillsammans med Dennis. Det har jag verkligen gjort och njutet av varenda sekund. Även fast man har ångest över att man förlora en hel helg borta från barnen. Så är detta så himla viktigt. Iallafall för oss.

Vi åkte tidigt på morgonen för att lämna av barnen i Hjo. Det var en kylig morgon. Frosten hade kommit under natten och man fick en ganska mysig känsla där i bilen påväg till Hjo.

Sveson skulle sova hos några vänner till oss. Deras dotter Saga och Svea är lika gamla och var nog lika uppspelat och taggade båda två. Så himla kul att se. Första gången Sveson sov över hos en kompis. Sen var Ilse hos sin gudmor Amanda,hennes Dotter Iris och Johan. Kände så bra att kunna lämna mina döttrar hos dessas fantastiska människors som jag litar till 110% på.

På vägen hem kom ångesten av att lämna bort barnen och missa en hel helg tillsammans med dom. Men Dennis övertalade mig igen att dom kommer ha det hur bra som helst hos våra vänner. Vilket dom också hade. (Ni är bäst, Tusen tusen tack igen)

 

För en gång skull när vi ska iväg någonstans hade vi gått om tid, 30 min innan bussen gick så hann att springa in och pudra näsan en sista gång. Sen gick vi upp till stadsbussen och åkte ner till resecentrum. Där vi mötte upp Jimmy Dennis bror och hans fantastisk Sambo Emma.

En fantastisk frukost på Espresso house och sen tog vi tåget till Göötlaborg. Resan dit gick fort och vi tog våra väskor till hotellet. Där vi hade tur att ett av våra rum redan var klara. Så vi tog våra väskor checkade in på ett rum och fyllde ett glas bubbel och skålade in denna helg. Vi gick sedan in till stan och strögade mestadels rund och åt en fantastiks lunch på Vapiano. Har ni inte ätit deras fikon och Cheeverost pizza. Do that. Mums!

Vid 4 tiden mötte vi upp min mamma och hennes glada tjejgäng som också var på plats i Göteborg. Dom hade varit och kolla på Sveriges match på fredagen och stanna över en extra dag. Efter att tagit ett glas med dom gick vi hem för att göra oss i ordning för ett restaurangbesök. Vi skulle till Moon Thai kitchen. Så jäkla roligt ställe, vill ni ha en upplevelse åkt dit samt att det är supergod mat. Jag hade varit där en gång innan men resterande sällskap hade aldrig varit där.

 

 

Hela stället är uppbyggd som om du var i Thailand och åt. Men små in byggda bås med platser på olika ställen gjorde så man satt väldigt separat och enskilt.såå mysigt.  Man kan till och med hamna i en tuktuk och äta. Personalen är verkligen serviceminde, vilket jag älskar! Kommer mer än gärna med tips och förslag på vad man ska äta eller dricka. Det enda misstaget som blev den kvällen var en sallad som jag skulle beställa som är som en thailändsk pizzasallad. Han sa att den skulle serveras med lite sting i men eftersom vi hade några i sällskapet som var lite känsliga för styrka. Sa vi att vi inte vill ha den för stark. Jag kan säga att det var tur att jag och Emma hade beställt in monster drinkarna med is i. För en tugga av denna sallad gjorde att det brände till i läpparna och i munnen. Så vi sög i oss halva drinken.haha… Han bad verkligen om ursäkt och vi behövde självfallet inte betala för denna sallad. Då det hade blivit en miss i köket. Trots detta lilla misstag kan vi alla 4 varmt rekommendera denna restaurang varmt.

 

När sittningen var klar möttes vi av det typiska Göteborgsvädret. Där det regnade både uppifrån, frånsidan och det kändes till och med som det regnade nedanför och rätt upp i ansiktet. Vi bestämde oss för att göra stan i detta väder var vi inte ett dugg sugna på så. Vi gav oss tillbaka till hotellet och slog oss ner i baren där.

Vi bodde på Skandic Opalen vilket också Slovenien,Schweiz och Polens landslag också gjorde. Vilket gjorde det extra kul att kicka runt för att se om man kände igen någon. Dock är jag tyvärr tappad bakom flötet när det gäller just dessa lag. Eller jag skulle säga över lag i denna sporten. När jag var yngre hade jag stenkoll. Nu kan man säga att jag hade Nollkoll….

Men det vad ändå spännande på något sätt. Jag och Dennis mötte ju faktiskt en spelar (fråga mig inte om namnet) på gymmet på morgonen där till och med Dennis blev lite starstruck. Enligt Dennis hade han varit en av världens bästa handbollsspelare.

För  det var  ju  självklart  att vi var ner och tränade på morgon. Sådan hurtbullar som vi är. Haha…

 

 

Så man kunde med gott samvete äten en lyxfrulle och börja tagga till för match. Eftersom matchen inte startade förrän kl. 16.00 spenderade vi tid på stan igen och bara tog det lugnt och kikade. ÄLSKAR att kolla i inredningsaffärer och klämma och känna. Några fynd gjorde vi allt så är mycket nöjd med denna dag.

Sen taggade vi till för första matchen. Eller rättare sagt så taggade det andra 3 igång för att se första matchen. Schweiz mot Polen. Jag var inte supertaggad på den måste jag väl erkänna. Matcherna spelades på Scandinavium och vi satt på rad 27. DET VAR HUR HÖGT UPP SOM HELST?! När vi kom upp fick jag typ svindel och förklarade TYDLIGT för Dennis att han inte fick ställa sig upp ch hurra under Sveriges match för då var hans sista stunden kommen. En knuff och han var död. Han mest skrattade åt mitt paranoida sätt att tänka. Jag tänkte mest under första timmen på hur vi kunde dö och om en sprängladdning skulle ske. Hur jag skulle ta mig ut. Men insåg att jag sitter i mitten mitten av hallen där den flyktvägen jag hade varit blockerat med folk. Så jag skulle antagligen dö. (skämtosidor) Dessa tankar cirkulerade faktiskt men jag tog ett djupt andetag och försökte att se saker lite mer positivt.

När väl Sverige matchen kom igång kunde jag tänka på annat.

         

Matchen kunde ha slutat bättre och tågresan hade kunde gått snabbare hem. Men jag är otroligt nöjd och tacksam efter Denna URmysiga helg.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *