Provet visades vara positivt…….

I tisdag fick både jag och Dennis det chockande beskedet, Dennis test resultat visade positivt på corona.

Dennis var ju som sagt sjuk i helgen och eftersom han jobbar inom landstinget så var han tvungen att testa sig för att kunna gå tillbaka till jobbet. Så han åkte till sjukhuset vid 10 på tisdagsmorgon då han hade fått en tid och tog ett prov i näsan.

Han skulle få reda på resultatet innan dagen var slut. Vi gick tillsammans för att hämta barnen. Dennis gick inte in på förskolan utan höll distans från alla. När vi var på väg hem så ringde det i Dennis telefon och det var en läkare som berättade att hans provresultat visat positivt.

Vi båda hade ju hoppas på att det skulle var positivt för då har vi ju väldigt milda symtom på corona. Men vi trodde ju inte det skulle vara det. Vi hade planerat att idag åka till min kusin och hennes familj och spendera helgen där.

Men vi fick ställa in allt och sätta oss i karantän och vad allt detta betyda. Så hela min onsdag gick till att styra upp hur ett liv i karantän skulle se ut. Vi storhandlade på Ica online som Dennis bror och tjej så snällt åkte och hämta. Under onsdagen fick också Ilse hög feber så låg med med henne stora delar av dagen. Det går så jävla många tankar omkring i huvudet. Ena stunden är jag livrädd, i andra känner jag mig ganska lugn och i nästa vill jag bara bryta ihop.  Dennis feber pendlar fortfarnde. Men nu under torsdag förmiddagen är både Dennis och Ilse piggare.

 

Vilket är fantastisk skönt. Så jag hoppas att det vänder här nu så vi får en relativt bra dag.

Det som oroar mig mest är ju om jag själv hade detta för några veckor sen och jag har ju rört mig bland folk. Då egentligen bara i matbutiken då jag varit och handlat. Jag har fortfarande känningar i lungorna och huvudvärk som kommer och går.

Och det som också är märkligt är hur vi blivit smittade?

Då vi har i stort sett isolerat oss och stannat hemma. Vi har handlat mycket på Ica online. Det är bara när vi har missat så har någon av oss sprungit in snabb och undvikt människor.

Så då kan man ju tänka sig hur många det är som faktiskt är smittade som finns därute. För vi måste blivit smittade av att ha varit och handlat.

Eftersom Svea är helt symtomfri och full av energi så tog vi ett varv runt sjön och fångade lite Pokemon. Skönt att få lite frisk luft och komma och tänka på något annat. Och vi höll avstånd.

Så nu vet ni varför det tog en extra dag innan detta inlägg kom ut. Men vi mår som sagt okej, trotts omständigheterna och hoppas det stannar här och att vi snart blir bättre,

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *